Тек қауіпсіз тағам – пайдалы тағам бола алады. 

Ал сіз денсаулыққа қауіпсіз ас әзірлеудің басты ережелерін білесіз бе?

Біліміңізді тексеріңіз👇🏼:

🧼Қолыңызды, ас үйді және ыдыстарды әрқашан таза ұстау

🥩Шикі және пісірілген тағам өнімдерін🍝 тоңазытқышта бөлек ұстау (әсіресе шикі етпен жаңа піскен жемістерді)

🍳Шикі өнімдерді мұқият пісіру

❄️Тағамды 5°C-тан төмен жерде сақтау және 60°C-тан жоғары🌡️ температурада пісіру

🚰Қауіпсіз су мен шикізатты пайдалану

АҚМОЛА ОБЛЫСЫ ДЕНСАУЛЫҚ САҚТАУ БАСҚАРМАСЫНЫҢ ЖАНЫНДАҒЫ "ҚАЛАЛЫҚ ЕМХАНАСЫ" ШЖҚ МКК